Din inimă, bucurie şi zâmbete pentru copii minunaţi!

Status: Fundraising

Scopul acestor  proiecte: îmbunătățirea calității vieții din punct de vedere emoțional, psihic, fizic și social al copiilor  din Centrul de Plasament, prin activități sportive, ateliere practice, concursuri și ieșire în natură.

0% Complete
Suma:

0 RON

Galantomi:

0

Donatii:

0

Target:

14,000 RON

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Vacanța mare

Proiectul ,,Ziua copilului sărbatorim, de vară ne pregătim!’’

Asociația de Asistență Socială și Educație dorește să organize de 1 iunie pentru copiii din Casa „Maria Montini Lavezzari”, Oituz,  o serie de activități, jocuri, bansuri, concursuri cu premii și cadouri pentru a marca Ziua Copilului. 

Proiectul „Descoperă comoara din tine”

În cadrul acestui proiect vom organiza campusul  de o saptămână, în luna iulie, va fi organizat pentru 25 de copii din Centrul Rezidențial „M. M. Lavezzari”, în colaborare cu voluntarii. Programul va include bansuri, jocuri, lucru manual, dezvoltare personală și excursie.

Proiectul „Ieșiri și excursii" este unul dintre proiectele care își propune să ofere copiilor și tinerilor șansa de a avea experiențe noi și unice, prin care pot explora orașele din împrejurimi, pot vizita și descoperi locuri noi și pot cunoaște și interacționa cu oameni noi. 

Fiecare ieșire din centru este o nouă experiență, iar timpul pe care îl petrec cu voluntarii este foarte apreciat, cu atât mai mult în această perioadă încercată pentru fiecare din noi, când pandemia ne-a ținut pe toți în case.

Educatorii și voluntarii organizează ieșiri cu copiii la film, la muzee, în diferite spații de joacă, la teatru, în parcuri, piscină, la diferite festivaluri și evenimente. Aceștia îi însoțesc pe copii și participă alături de ei la activități, îi încurajează pe tot parcursul desfășurării acestora, le explică ce au de făcut, discută cu ei despre diverse teme precum prietenie, valori morale, carieră, pasiuni și emoții. De asemenea, voluntarii le explică și cum trebuie să se comporte și le oferă modele de urmat.

Cu 500 de lei, susții un copil să participe la aceste proiecte estivale, dându-i posibilitatea să învețe, să se dezvolte și să se bucure de experiențe minunate.

Fiecare donație se adună și contează, pentru că se va transforma în bilete de acces, transport sau gustări pentru copii la ieșiri. 

Chiar dacă nu este strânsă o sumă rotundă, fondurile merg către proiecte și ne ajută să le oferim copiilor experiențe frumoase care să le faciliteze dezvoltarea armonioasă! 

Scopul acestor  proiecte: îmbunătățirea calității vieții din punct de vedere emoțional, psihic, fizic și social al copiilor  din Centrul de Plasament, prin activități sportive, ateliere practice, concursuri și ieșire în natură.

Beneficiile proiectelor pentru copii și tineri:

dezvoltă o relație mai apropiată cu voluntarii care le devin prieteni și modele de urmat, căpătă încredere în aceștia și reușesc să-și exprime sentimentele cu mai mare ușurință; căpătă mai multă încredere în sine și sunt mai deschiși să încerce experiențe noi; își dezvoltă abilitățile de socializare, de comunicare și de lucru în echipă;  învață cum să se poarte în societate, cum să reacționeze în anumite situații; învață să se orienteze în oraș, să folosească mijloacele de transport în comun; se dezvoltă și se relaxează în afara centrului; descoperă și devin mai conștienți de lumea din jurul lor.