Asociația de Asistență Socială și Educație AsAE

Asociația de Asistență Socială și Educație AsAE

Susține copiii din Casa „M.M. Lavezzari”

Status: Fundraising

Scopul acestui proiect este de  a completa bugetul necesar,  pentru a oferi copiilor și tinerilor aflați în plasament la Asociația de Asistență Socială și Educație Casa pentru copii „Maria Montini Lavezzari”, asigurarea unui  mediu potrivit pentru dezvoltarea armonioasă și completă a identității personale a copiilor/tinerilor prin oferirea serviciilor de găzduire, de îngrijire, de educație și pregătire în vederea integrării familiale și socio-profesionale, astfel încât aceștia să devină persoane mature pe plan fizic, intelectual, social, cultural și să participe activ în societate.

 

 

[ Show more ]

10,891 RON

Sumă:

3

Galantomi:

38

Donații:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Prin campaniile realizate pe site-ul Galantom, vom completa bugetul necesar pentru întreținerea casei și desfășurarea activităților cu tinerii și copii din cadrul centrului. De-a lungul anilor noi, Surorile Benedictine ale Divinei Providențe, activăm în comuna Oituz, județul Bacău, oferind servicii sociale adresate copiilor și tinerilor, care provin din familii care temporar nu pot avea grijă de ei.

Am educat și asistat în Centrul rezidențial Casa pentru copii „Maria Montini Lavezzari” mai multe generații de copii și tineri începând cu anul 1996. În prezent, găzduim și îngrijim un număr de 25 de copii, având vârste cuprinse între 7 și 20 de ani. Aceștia beneficiază de toată atenția și implicarea noastră 24/24. Cei mai mulți dintre ei au venit în familia noastră cu mulți ani în urmă, unii chiar și la vârsta de doi ani, rămânând în grija noastră pentru o perioadă mai mare, până devin independenți. O parte dintre copii provin din aceeași familie naturală, 2-4 frați,  pe care ne străduim să-i ținem împreună, construind relații pozitive și încurajându-i să se susțină reciproc.

Asociația de Asistență Socială și Educație a fost susținută până în prezent cu ajutorul binefăcătorilor din străinătate, în special din Italia. Din cauza pandemiei și a crizei financiare care a afectat toată Europa, ajutorul lor s-a diminuat, iar noi ne aflăm într-o situație dificilă, confruntându-ne deseori cu lipsuri financiare.

Casa pentru copii „Maria Montini Lavezzari” are o echipă educativă formată din  pedagogi sociali, asistent social, educatori, psihologi, asistent medical și personal auxiliar.

Activitățile pe care echipa educativă le desfășoară împreună cu copiii/tinerii sunt: 

Activități de dezvoltare a deprinderilor de viaţă independentă: efectuarea curățeniei în camerele proprii şi în spațiile comune; ajutor la prepararea şi servirea hranei, precum şi la spălatul veselei; activități specifice sezoniere: pregătirea grădinii cu legume, culesul legumelor din grădina proprie, pregătirea zarzavatului, a murăturilor, pregătirea compoturilor şi a gemurilor de fructe etc; dezvoltarea abilităților practice și manuale (confecționarea de felicitări, origami, mărțișoare şi mici obiecte artizanale, cusut, împletit, croșetat); folosirea mijloacelor de transport în comun şi a altor resurse comunitare (bibliotecă, cabinete medicale, instituții publice); noţiuni despre bani, economii, operaţiuni bancare, plan de venituri şi cheltuieli (buget personal), abilităţi de consumator responsabil; educație pentru un stil de viaţă sănătos, igienă personală, educație sexuală; dezvoltare socială, concentrată asupra modului în care tânărul relaţionează cu ceilalţi prin comunicare, relaţii sociale pozitive, dezvoltare personală, cunoştinţe culturale și participarea la evenimente din comunitate; integrarea profesională prin programe educaţionale, pentru a urma o carieră conform interesului propriu (planificarea carierei, angajarea, luarea deciziilor, pregătirea prin studiu la școală și individual, pregătirea pentru redactarea unui CV, prezentarea la un interviu de angajare etc). Activități de socializare, recreere şi menţinere a legăturilor cu familia și cu persoanele față de care copiii au dezvoltat legături de atașament: sărbătorirea lunară a copiilor/tinerilor, care își aniversează zilele de naștere, împreună cu colegii, prietenii și alte cunoștințe; realizarea de activități specifice cu ocazia sărbătorilor de iarnă (Moș Nicolae, colinde, serbare de Crăciun, seara de Ajun, Revelionul), organizarea carnavalului, împreună cu participarea copiilor/ tinerilor din comunitate, sărbătorilor Pascale (scenetă, încondeierea ouălor și pregătirea mesei de Paști), zilei copilului (jocuri, dansuri, concursuri, petrecere); activități recreative în timpul liber și în vacanțele școlare, prin care copiii și tinerii beneficiază de: jocuri în curte, vizionare de filme la cinema şi la TV, ieșire la piscină, plimbări în parcul din Onești și drumeții la pădure, campusuri educative, recreative și formative, excursii, tabere etc; dezvoltarea abilităților artistice, dând posibilitate copiilor să participe la lecții de chitară, orgă, flaut, tobe, la cursuri de dans popular, teatru artistic și pictură, cu participarea la concursuri.

Casa pentru copii „Maria Montini Lavezzari” asigură mediul potrivit pentru dezvoltarea armonioasă și completă a identității personale a copiilor/tinerilor prin oferirea serviciilor de găzduire, de îngrijire, de educație și pregătire în vederea integrării familiale și socio-profesionale, astfel încât aceștia să devină persoane mature pe plan fizic, intelectual, social, cultural și să participe activ în societate.